220831 Bauergården – Medevibrunn

Idag vaknade vi till en solig och skön morgon med en klar och krispig luft vid Bauergården. Vi tog en kort promenad ned till bastun vid sjön innan vi startade vår hemresa. Lunchstoppet blev vid Medevi Brunn. Det är alltid lite vemodigt att åka hemåt efter en trevlig och innehållsrik tur med husbilen. Den här gången fick vi uppleva trevliga cykelturer längs med Göta Kanal och träffa många trevliga människor där. Sedan blev det Pelargon- och Flädergården, en avstickare till Kåseberga och Ale Stenar, Teknikträff med körövningar med Dethleffsklubben och trevligt umgänge med nya och gamla husbilskompisar.

Dessutom fick vi prova på att ”tura” med en god vän mellan Helsingborg och Helsingör.

Frida stod parkerad två nätter hemma hos Sune.

Sunes husbil
På väg till färjan!
Helsingör
Helsingör
Ann och Sune på färjan

Bilder från Bauergården

Vi har många gånger, när vi har passerat Medevi Brunn på RV50, sagt att dit borde vi åka och kolla och idag blev det äntligen av. Medevi Brunn är Nordens äldsta hälsobrunn med anor sedan 1678, då grundaren Urban Hjärne besökte Medevi för att analysera vattnet – och resten är, som man säger, historia!

Till slut så landade vi ändå vid stugan i Mellansundet och fick ett härligt välkomnande med en fantastisk regnbåge och en solig och skön kväll. Så det är väl som man säger: ”Borta bra men hemma bäst!!” Nu blir det några veckor med lite annat pyssel, men snart tar vi nog en tur ut på vägarna igen.

2 reaktioner till “220831 Bauergården – Medevibrunn”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *