201119 Den 19 november…

…på förmiddagen, dagen efter att vi hade ställt in Frida för vintervila, ringde våra goda vänner som vi delade husbilsgarage med och sa att: ”Vi tror det brinner i garagelängan där vi har våra husbilar!” Vi hade strax innan hört på de lokala nyheterna att det var en omfattande brand i en verkstadslänga utanför Hallstahammar men vi hade inte en tanke på att det kunde vara där vi dagen innan hade ställt in vår Frida!

Men tyvärr så var det så, och när vi kom dit någon timme senare så var det bara stålskelettet kvar av vår husbil och av våra vänners husbil. Sammanlagt så var det 3 husbilar som blev lågornas rov i branden. Den efterföljande polisutredningen kunde inte fastställa någon brandorsak utan de konstaterade på kanslisvenska att f.o.m. nu ”är det ett försäkringsärende”. En klen tröst för oss som fick börja processen med att kontakta försäkringsbolaget och sen i lite av ett chocktillstånd försöka förstå och ta in att det verkligen var så att husbilen Frida helt enkelt inte fanns längre.

Här kommer 5 st bilder som vi hämtat från VLT ”Klicka på bilden för att se den större”!

Här kommer nu några egna tagna bilder!

Fredagen den 20 november lastades det som var kvar av Frida för transport till skroten i Kolbäck. Klicka på länken för att se när Ramströms lastar Frida.

Sen kom nästa fas och det var att försöka komma ihåg vad vi hade förvarat i husbilen och sen också dokumentera att vi hade haft det i husbilen. Tur att vi har den här bloggen, här finns mycket dokumenterat. Helst ska man ha kvitto på allting, men en hel del saker är ju sådant man har tagit med sig från sitt övriga bohag och några saker har man fått i present osv. Så det är inte alldeles lätt att reda ut vad man hade och när det var inköpt osv. Det uppstod lite tragikomiska situationer när vi vid flera tillfällen sa till varandra: ”Kommer du ihåg vad vi hade i det skåpet?” ”Nej, men jag kan gå ut och titta!” –  ”Nej, visst, det finns ju ingen husbil att titta i.” Och fortfarande, nu drygt två månader senare så kommer vi på oss med att tänka som om Frida fortfarande finns. Idag på morgonen t.ex. nu när det är 13 – 15 grader kallt ute så kom tankarna: ”Jag undrar om vi tömde ur vattensystemet ordentligt så ingenting fryser sönder.” och  sen ”Ja, visst ja, vi har ju ingen husbil att oroa oss för!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *