200317-18-19 Arkösund-Stegeborg

Dagens utflykt gick till sommarparadiset Arkösund, men det var lite gråkallt och blåsigt på bryggan.

Så här såg det ut i Arkösund i juli 2013 när vi låg i gästhamnen med båt.

Och så såg vi lite trandans efter vägen.

Då är vi på väg till färjan till Stegeborg

Färjan möter ett lastfartyg…

Mötet mellan färja och lastfartyg gick galant.

Snart framme vid Stegeborg

När vi upplevde att Arkösund var lite grått och småtråkigt så åkte vi vidare. För ett par år sedan så stod vi på ställplatsen vid Stegeborg och det var rätt OK om än lite ojämnt underlag – servicehuset var i alla fall toppen. Så vi styrde kosan till Stegeborg och tänkte att det kan vara lite blött att stå där men det var ändå ett alternativ. Snacka om att vi blev positivt överraskade: En helt ny iordninggjord ställplats på hårdgjord, avplanad yta med gräsmatta mellan platserna. El finns på varje plats. För att komma till det fina servicehuset, som delas med gästhamnen, får man ta en liten promenad på bryggorna.

Vi hade ju nästan slut på färskvatten och vattnet i slangarna var inte påkopplat ännu, men med ett enlitersmått som vi fyllde från servicehusets handfat till vattenkannan så fyllde vi vattentanken i husbilen. Det tog en stund, men vi har ju inget särskilt för oss så det spelade ingen roll.

Idag blåste det rejält här, ca 20 m/sek i medelvind, hela husbilen svajade. Men det ska visst mojna till kvällen. Solen tittar i alla fall fram!

Stegeborg inte mycket att vandra på men vi tog en hel del kortare promenader

Vi t.o.m. satt ute och fick lite D-vitaminer från solen

Vi njöt av fina solnedgångar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *