190719 På fjället Välliste vid Trillevallen.

På väg till Välliste som ligger efter vägen ner mot Vålådalen stannade vi för att få lite bilder på alla fina sommarblomster som växer vid vägrenen! Inte utan att man kommer att tänka på Wilhelm Petterson Bergers ”Intåg i sommarhagen”! https://www.youtube.com/watch?v=dc9TcHzcsVM

Efter gårdagens 5 timmarspass vid Storulvån…
…så blev det nu ett kortare men ack så mycket brantare klättringspass uppför Välliste fjället…det var riktigt brant! Men när vi väl var uppe på fjället fick en underbar utsikt mot bl.a. Åreskutan!

Vi valde att ta den tuffaste vägen upp! Här var det frågan om ”Kliv överlev, kliv…!”, Stanna och hämta andan, kliv vidare!

Men det var mödan värt! Det var vackert däruppe!

Utsikt från Vällista fjället, klicka på länken!
https://www.facebook.com/soren.svedin/videos/2423121131058007/

Väl nere vid Frida igen tog vi en lättare lunch innan vi fortsatte mot Strömsund – som räknas som startpunkten för Vildmarksvägen.

Vid hembygdsgården i Strömsund finns det en fin ställplats utan någon service förutom tillgång till toaletter vid Hembygdsgården. En nybyggd anläggning för latrintömning fanns vid brofästet. Så det funkade bra.

En morgonpromenad runt Hembygdsgården stugor hann vi med innan vi åkte vidare. Där finns bl.a. en staty av Jätten Jorm från Beppe Wolgers saga om Dunderklumpen! Läs mer om Dunderklumpen på https://www.stromsund.se/1484.html

Ett museum med många spännande saker bl.a. uppstoppade djur finns också på Hembygdsgårdens område.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *