190525 ett äventyr utan Frida men med vår personbil.

En dag med ett äventyr utan husbilen Frida. Vi hade planerat att åka med Bildgruppen Prisma till bl.a. Hälleskogsbrännan. Men alla i Prisma hade redan ett fulltecknat program med andra aktiviteter så Ann tyckte att ”vi åker väl själva då”…
…vi packade ryggsäcken och satte på oss vandringskängorna, tog Golfen och drog iväg.

Första anhalten blev Hälleskogsbrännan. Vilken satsning länsstyrelser och kommuner har gjort för att göra en bra händelserapportering av den stora skogsbranden och samtidigt ge oss medborgare ett spännande utflyktsmål med trevligt utkikstorn och fina vandringsleder.

Här kommer några bilder från besöket på Hälleskogsbrännan.

Väl uppe i utsiktstornet var det dags att plocka fram det obligatoriska kaffet med äggmackor.

En härlig utsikt är det uppe i tornet
Nere på markplan igen.

Vi var här med Frida 160605 och då såg det ut så här efter branden.

Den stora skogsbranden var i augusti 2014 och då var Ann och jag med i Frivilliga Resursgruppen, FRG, som hjälpte till med att få ut förnödenheter, mat och dryck till dem som jobbade med släckningsarbetet..

Här kommer några bilder från den tiden.

Ann var bl.a. ute i skogen och lämnade matlådor och dryck till räddningspersonalen. Vid ett tillfälle fick bilen de åkte med vända för att det låg nedfallna träd över vägen. Det var kusligt och overkligt säger hon, men så här i efterhand en intressant och lärorik upplevelse.

Vid Västervåla Kyrka (Tack Mats K för hjälp med namnet på kyrkan!) flög de italienska och franska planen lågt när de vattenbombade det eldhärjade området. Det var en återsamlingspunkt där, och där vi lämnade matlådor till släckningsarbetarna. Det var väldigt ödsligt på vägen dit – alla boende i området hade evakuerats.

Någon humorist döpte vårt tält med förnödenheter till ”ICA Nära Branden” och några brandmän lämnade ett skrivet ”Tack” på en avbrunnen brandslang!

När branden började bli under kontroll och vårt arbete snart skulle avslutas kom Lars-Göran Uddholm ut från sambandscentralen på Ramnäs konferens och tackade oss för vårt arbete.

När så äntligen branden var under kontroll samlades vi alla från FRG för en summering av det arbete vi hade gjort under branden.

När vi ändå var så nära vackra Norberg tyckte vi att vi skulle göra ett besök på Elsa Anderssons konditori.

I stället för lunch blev det en räkmacka och fika på det nya konditoriet.

Här är några bilder från Norberg.

Nu doftar det försommar…

Världsarvet Ängelsbergs bruk ligger ju också i närheten så vi passade på att göra ett besök även där.

Vi hittade en nedlagd järnväg tror vi, om man ska döma av växtligheten på spåreen. Ann kollade in turlistan…

Spår som sätter fantasin i rörelse – Vad finns runt nästa kurva? Är det den fantasin och nyfikenheten som får oss att längta ut på nya äventyr med Frida? Nu var dagens äventyr slut men i nästa vecka då reser vi norrut med Frida, till Bjursås, och till Dethleffsklubbens årsmöte, det ska bli spännande och roligt…

2 reaktioner till “190525 ett äventyr utan Frida men med vår personbil.”

 1. Hallå vännerna!
  Kollade just bilderna från då och nu, kul.
  En liten hjälp med kyrkbilden, det är nästan rätt gissat, Väster är OK, men ska följas av Våla. Alltså Västervåla kyrka som var rundningsmärke för ”vattenbombarna”.
  Fortsatt frejdig färd Frida!
  Mats

 2. Varmt tack Mats för att du hjälper oss att hålla rätt på kyrkorna! Jag ändrar till Västervåla nu.
  Ann

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *