180922 Bernkastel (Moseldalen)

På förmiddagens cykeltur upptäckte vi det här alternativet till husbil…

… men vi byter nog inte bort våran Frida

Vingården ”Wehlener Sonnenuhr” har flera solur på bergen runt omkring sina odlingar, och de verkar gå rätt också…

Här är det full fart på vindruvsplockningen. Enligt lokala vinodlare så ligger skörden i år några veckor tidigare än vanligt pga av den varma och torra sommaren. Men vinplantorna har inte lidit någon skada, tvärtom det blir en riklig och bra skörd här i år och man tror på fina kvalitéer. Vinplantorna har rötter som sträcker sig sju meter ner i jorden och kan på det viset tillgodogöra sig  det grundvatten som finns där.

Under eftermiddagen tog vi en tur med cyklarna in till Bernkastel…

Vi fick ta del av folkvimlet och lördagsunderhållningen i form av blåsorkestrar/storband…

..och en del passade på att tvätta fönster under lördagsunderhållningen –  det är säkert trevligare att städa till tonerna av lite glad musik! Lunchmacka och cappuccino smakade bra i vimlet..

PÅ eftermiddagen tog ”grabbarna” en tuffare cykeltur upp bland vinodlingarna – de måste ju testa elcyklarnas kapacitet! Det blev nog en test av deras egen kondition också …

Den fina utsikten var mödan värd konstaterade dom….

Och senare på kvällen åt vi en god middag på Josefshof – innehavaren har danskt ursprung och pratade lite svenska vilket gjorde det lättare för oss att beställa gott vin, öl, Wienerschnitzel med champinjonsås eller Forell med tillbehör för dem som föredrog det.

2 reaktioner till “180922 Bernkastel (Moseldalen)”

  1. Att vara med och skörda druvor var en av min ungdoms drömmar. Det blev inte då och nu har jag övergivit drömmen. Tungt, men trevligt tror jag att de har!

  2. Men Elisabeth, inte är det försent med den fina drömmen…jag såg att de som skördar slet ganska hårt men jag tror att de tyckte det var kul och trevligt också. Vi har en kompis som har varit med i år och skördat hon är 65 år 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *