171001 Grönhögen till Färjestaden

Grönhögen har en bra och fin ställplats där vi ofta står då det är nära till Ottenby och fågelreservatet där.

Det blev en dag med många stopp innan vi till slut hamnade Färjestaden. Grönhögens ställplats ligger vid hamnen i Grönhögen.

Första stället vi stannade på, på vägen till Färjestaden var Ventlinge, som alltid har en Löktavla under Skördefesten. Årets Löktavla hade 6000 lökar och vägde ca 700 kg.
Ventlinge gård har också försäljning av frukt och grönsaker mm, och är inte butiken bemannad så står det en kartong på disken där du kan lägga din betalning.

Katten vaktar och kollar läget!

Nästa stopp blev vid Sandviks camping där vi lunchade. En plats där vi även har övernattat tidigare. Man kan stå med husbilen ända nere vid havet.

Sen kom vi till Bejershamn. När vi promenerade där träffade vi några andra som var ute och fotograferade och dom sa att det fanns 5 st  Ägretthägrar där.  Ägretthägerm är en, i Sverige, relativt sällsynt vit häger, så vi började att spana.

Plötsligt såg vi på långt håll något vitt och vi tog rätt många bilder från långt håll…

…och när vi kom till husbilen och kollade in bilderna då hade vi bara fångat vanliga Gråhägrar på sensorn.

Men det fastande lite andra coola motiv i kameran.

Vi åkte sen upp till Räpplinge och hälsade på en kompis till Ann som bjöd på gofika och en trevlig pratstund.

Till kvällen så frikampade vi och många andra på en allmän parkering i Färjestaden. För nästa morgon är det dags att lämna Öland för den här gången – dagarna på Öland går alltid så fort och vi längtar tillbaka redan innan vi lämnar ön.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *